Skip to content

Vuoden lähiruokateko 2024

 

 

 

Kenelle Vuoden lähiruokateko 2024 -palkinto?

Vuoden lähiruokateko 2024 -palkintohaku on nyt päättynyt ja palkinnonsaajia ei voi enää ehdottaa. Kiitos lukuisista upeista ehdotuksista!

Palkintoraati valitsee ehdotuksista 5–7 tahoa yleisöäänestykseen, joka käynnistyy helmikuun lopulla. Pysy siis kuulolla – yleisöäänestys avautuu tapahtuman verkkosivuille viikolla 9. Sekä Vuoden lähiruokateko 2024 että yleisöäänestyksen voittaja palkitaan Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa torstaina 21.3.2024.

Kuka ansaitsee tänä vuonna palkinnon ansiokkaasta lähiruokatyöstä?

Vuoden lähiruokateko -palkinnolla halutaan edistää lähiruoan tunnettuutta ja nostaa esiin lähiruoan merkitystä osana yhteiskuntaamme. Palkinnonsaajan valinnassa painotetaan muun muassa vastuullisuutta, yhteistyötä ja uusien ratkaisujen kehittämistä lähiruokasektorilla.

 

Sen lisäksi palkintoraati voi huomioida myös seuraavia seikkoja:

  • Palkinnonsaaja on elintarvikkeiden raaka-aine- tai tuotevalinnoillaan vaikuttanut kestävän kehityksen mukaisen toiminnan toteutumiseen,
  • on elintarvikkeiden hankintaratkaisuillaan tukenut alueellista työllisyyttä,
  • on ruokalistan suunnittelussa mahdollistanut lähiruoan käytön ja kertoo raaka-aineista myös asiakkaille,
  • on kehittänyt merkittävästi lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin perustuvaa tuotevalikoimaansa tai luonut uudenlaisia markkinointikanavia lähiruokatuotteilleen tai
  • on sanoillaan tai toiminnallaan merkittävästi tiedottanut lähiruoan merkityksistä ja palkitun toiminta tai toimintamalli toimii esimerkkinä muillekin.

Kilpailun kulku

 

  • Voit ehdottaa mielestäsi sopivaa palkinnonsaajaa 11.2.2024 saakka. Muista perustella ehdotuksesi.
  • Haun jälkeen palkintoraati valitsee ehdotuksista 5–7 tahoa yleisöäänestykseen, joka käynnistyy helmikuun lopulla. Yleisöäänestys on käynnissä tapahtuman verkkosivuilla viikoilla 9–11.
  • Palkintoraadin valitsema palkinnonsaaja saa 5 000 euron ja yleisöäänestyksen voittaja 1 000 euron stipendin, jotka luovutetaan Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 21.3.2024

PYSY KUULOLLA – YLEISÖÄÄNESTYS AVAUTUU VIIKOLLA 9!

Vuoden lähiruokateko 2023 -palkinto Jyväs-Hampulle

Vuoden lähiruokateko 2023 -palkinto myönnettiin Keski-Suomessa toimivalle Jyväs-Hampulle, joka tuottaa ja jalostaa öljyhampun siemenistä innovatiivisia elintarvikkeita ja pyrkii edistämään ravintosisällöltään erinomaisen hampun monipuolista käyttöä osana jokapäiväistä ruokavaliota. Tavoitteena on osoittaa käytännössä öljyhampun kiistattomat edut niin viljelyn hiilensidonnan, maan kasvukunnon kuin kasviproteiinituotannon osalta. Pitkäjänteinen työ kuluttajien, ravintoloiden ja kuntien ruokapalveluiden hampputietoisuuden lisäämiseksi on lähellä yrittäjien sydäntä.

Jyväs-Hamppu osallistuu myös aktiivisesti öljyhampun sivuvirroista valmistettavien hiilinegatiivisten rakennustuotteiden, pakkausmateriaalien ja biokomposiittien kehittämishankkeisiin. Laajan ja monialaisen yhteistyöverkostomme avulla yritys kehittää maaseudulle vaihtoehtoisia toimintatapoja ja ilmastoystävällistä tuotantoa.